Artcafé SamSam

Van Kinsbergenstraat 17

7311 BL  Apeldoorn

tel: 055 521 16 33

  • White Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

OPENINGSTIJDEN:

Ma. van 19.30 tot 23.30 u

Di. t/m Do. van 15u tot 1 u

Vr. en Zat. van 15u tot 2 u

Zon. 15 u tot 1 u

© 2018 by Anja Slotboom

Ruud Cornelissen
12 apr. 2017

Masterclass Gustave Nouel

0 reacties

 

 

Een tekening, ets of schildering als persoonlijk cadeau of herinnering

 

Gustave Nouel [1954], woont in Deventer en is internationaal actief als kunstschilder, beeldhouwer, tekenaar en monumentaal vormgever. Zijn wortels liggen in Aruba en hij wordt beschouwd als één van de bekendste kunstschilders van het Caribische deel van het koninkrijk. In 2006 is hij op Aruba uitgeroepen tot kunstenaar van het jaar. In dat jaar heeft hij ook de herdenkingsmunten op Aruba ontworpen ter gelegenheid van 20 jaar "Status Aparte". Nouel is breed bekend door zijn portrettekeningen en schilderijen van leden van het koninklijk huis en is sinds 2007, tot zijn eigen verbazing, zelfs tussen de tien bekend­ste Arubanen aller tijden geplaatst in de 'Hall of Fame' van Aruba.

Internationaal actief

Gustave is opgegroeid en heeft een groot deel van zijn leven door­gebracht op Aruba. Zijn werken zijn echter over de hele wereld geëxposeerd en verkocht. In totaal heeft hij meer dan 200 exposities gehouden. Bekend is Gustave ook door zijn portretten van Jazzmuzikanten, deze werden tijdens het bekende evenement North Sea Jazz Festival geëxposeerd.

Portretschilderen

Gustave is gespecialiseerd in portretschilderen. Hij heeft vele leden van het koninklijk huis geschilderd en van deze schilderijen zijn kalenders uitgegeven en boeken geïllustreerd. Zo is onlangs het boek "Het geloof van Oranje", uitgegeven met vele portretschilderijen van de Oranjes vanaf de 16e eeuw. Dit portretschilderen doet Gustave ook voor particulieren en bedrijven. Een schilderij met dierbare familie­leden doet toch heel wat meer dan een foto. Ook banken en bedrijven weten Gustave te vinden voor zijn schilderijen. In opdracht schilderde hij bijvoorbeeld alle presiden­ten van de Centrale Bank van Aruba. Gustave maakt ook graag schilderijen van oprichters van familie­bedrijven en hun opvolgers.

Workshop portretschilderen

Gustave geeft individueel en in groep lessen aan personen die zich willen bekwamen in het portret­schilderen. Hiervoor heeft Gustave een samen­werking gevonden met De Fermerie in Deventer. Hou de website van De Fermerie in de gaten wanneer de cursussen weer starten. De Fermerie overweegt vanaf november 2016 ook structureel [naaktlmodeltekenen op zaterdagen te organiseren voor alle niveaus, waarbij Gustave samen met Marianne de Bakker de deelnemers zullen begeleiden.

Performance

Op verzoek van organisoren van evenementen schildert Gustave ook live. Dit kunnen bezoekers zijn van het evenement of modellen en speciale opdrachten. Zo had Gustave het voorrecht om tijdens de kunstbeurs in Ahoy Rotterdam, als genodigde kunstenaar, zijn “Ode aan Rembrandt” speedpainting live aan het grote publiek te tonen. Gustave heeft ook diverse muren beschilderd. Ook ééndaagse schildercursussen en/of groeps- schilderijen gemaakt door werknemers van bedrijven/hotels heeft Gustave in het verleden begeleid.

Prijzen

Dit verschilt enorm en is afhankelijk van de wensen van de klant. Het begint met een karikatuur van 10 euro, tot een houtkoolschets van 20 euro, een portret in kleur van 30x24 centimeter van 150 euro tot grotere formaten met een maatwerkprijs.

 

www.gustavenouel.exto.nl

www.gustavenouel.com

gn140154@gmail.com

Tel. 06 268 04 109