EXPOSITIE

AUKE TERPSTRA

02 februari tot 29 februari

Expositie Auke Terpstra, 2 februari, aanvang 16.00 uur.

Mag ik me nog even voorstellen:
Mijn naam is Auke Terpstra woonachtig in Apeldoorn
Door de jaren heen materialen en vormen te verzamelen kom ik tot werken die de geest prikkelen.
Door eenvoud en vormen te vinden van verschillende soorten materialen ten vervolgens te gaan experimenteren en die te verbinden ontstaan er kunstwerken die je van te voren niet bedenkt. Neem een grote dosis fantasie erbij en de basis is gelegd.
Het toeval is daarin een grote speler. Je merkt dat er beperkingen zijn bij verschillende materialen zoals papier-maché. Hoe groter je werkt hoe kwetsbaarder is wordt. Door andere materialen toe te voegen die je vind, in en om het huis ontstaat er al een basisvorm. Die kun je dan gemakkelijk uitbouwen tot je de juiste balans erin gevonden hebt. Doordat je papier-maché uit verschillende soorten papier, en zelfs stof kan maken zie je dat er vanzelf structuren ontstaan die de fantasie prikkelen. Door deze combinatie van materialen te hergebruiken en daarna te schilderen, of juist puur te houden kan het eindelijk resultaat verrassend zijn. Met veel water gebruik bij de acrylverf zie je dat er mooie en wederom verrassende kleurencombinaties ontstaan. Mijn laatste beelden zijn hiervan een mooi voorbeeld. Ook de wandobjecten reeks 60x60-30x30 ontstaan door de mogelijkheden van het materiaal op te zoeken. Ik hou van duurzaamheid en hergebruik, materialen een tweede leven te geven en dat mooi vorm gegeven. Van abstract tot super strak. Kleurrijk, maar ook experimenteren met één kleur die steeds veranderd in nuances door het mengen met andere kleuren. Van niets iets mogen maken is een mooi proces
De schilderijen en wandobjecten ontstaan tijdens het werken eraan, niet met vooropgezet plan maar puur vanuit de mind. Dit geeft me een grote vrijheid, en dat gekoppeld aan mijn rijke fantasie maakt het dat het proces van het maken iedere keer weer een zoektocht en verrassing is. Kijken en ervaren spelen een grote rol in het gehele proces van creëren. Door gemengde technieken te gebruiken komt het eindresultaat mooi tot zijn recht. Als kunstenaar ben ik autodidact. Ook de liefde voor de fotografie is gebruikt in de A4 kunstwerken. Door te kijken en te bewerken is dat weer een heel andere dimensie van het creëren van kunst. Uitgangspunt zijn eigen foto’s en schilderijen en tekeningen die dan samen een mooie compositie vormen.
Op deze expositie ziet u een deel van mijn schilderijen en wandobjecten.

 

Ik hoop u te zien op 2 februari en uitleg te mogen geven over mijn werkwijze.
Op dit moment heb ik 1 ateliers in leegstandbeheer gebouwen waar Ik bezig ben om werk te maken:
Dat is de Nieuwstraat 9/11 te Apeldoorn waar Galerie PS 20 is gehuisvest.

 

Contact gegevens: Dhr. Auke Terpstra.
Email: a.terpstra73@chello.nl
Mobiel:0627613990

 

Ook heb ik een Facebookpagina: www.facebook.com/AutroArt waar regelmatig nieuwe werken op te zien zijn.

auke.jpg